20 Φεβρουαρίου 2017

Αποκάλυψη: Μεγάλη έρευνα της ΤτΕ και της Attica Bank για τα δάνεια Καλογρίτσα




 

Μια μεγάλη αποκάλυψη, για το πώς στην «μπανανία» του νότου ή την «Κολομβία των Βαλκανίων» συνεχίζει να βασιλεύει η λαμογιά, η ρεμούλα και η βρόμικη αντιπαράθεση με χτυπήματα κάτω από τη μέση, θα κάνει σήμερα το Antinews.....

Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσουμε με την αλλαγή στη ταυτότητα της εφημερίδας Documento. Απουσιάζει το όνομα του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν από την αρχή ο χρηματοδότης της προσπάθειας του Κώστα Βαξεβάνη, του γνωστού «πιστολιού» του Μεγάρου Μαξίμου.
Όπως φαίνεται η εταιρεία « Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας AE” μετονομάζεται σε “Media Doc ΑΕ”. Η “Media Doc” είναι πλέον η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα “Documento”. Το αρχικό της μετοχικό κεφάλαιο των 8 εκατ. ευρώ που ήταν απαραίτητο για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, μειώθηκε σε 5 εκατ. ευρώ. Μέτοχος και πρόεδρος- διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας είναι ο Ιωάννης Καλογρίτσας.
Αυτό ως αρχή μιας «περίεργης» αλλαγής που έγινε μόλις αφ’ ότου ξεκίνησε η φυλλάδα του Βαξεβάνη η οποία πρόλαβε να προκαλέσει αίσθηση με τα στημένα της ρεπορτάζ. Και βεβαίως με το γεγονός ότι ο στόχος της ήταν να πουλάει 150 χιλιάδες φύλλα την εβδομάδα αλλά έχει «κάτσει» πάνω – κάτω στα 20 χιλ. φύλλα.
Πάμε λοιπόν στο «ζουμί» της υπόθεσης. Μετά τη Μαρέβα και τον Μητσοτάκη ή τον Άδωνι ή όποιον άλλον «εχθρό» του ΣΥΡΙΖΑ η εφημερίδα χθες δημοσίευσε ένα θέμα που έλεγε ότι πλούσιοι σπάνε τα capital controls και βγάζουν δισεκατομμύρια στο εξωτερικό και μάλιστα χωρίς να τους εμποδίζει η Τράπεζα της Ελλάδος. Ό,τι γίνεται δηλαδή κομπίνα εν γνώσει της ΤτΕ που δεν σταματά την υπόθεση αυτή. Μάλιστα, τονίζεται ότι ακόμη και η εκροή καταθέσεων 2 δις τις τελευταίες εβδομάδες οφείλεται σ’ αυτό το γεγονός.
Δεν θα υπεισέλθουμε στην τεχνική ανάλυση του θέματος, άλλωστε, αν έφευγαν πράγματι δισεκατομμύρια κάποιος θα το έπαιρνε χαμπάρι, κανείς δεν θα ρίσκαρε την καριέρα του ή να πάει φυλακή. Και να πούμε και κάτι άλλο. Όσοι έχουν δισεκατομμύρια τα είχαν βγάλει πριν το έγκλημα του Τσίπρα με το δημοψήφισμα. Σ’ εκείνους τους εγκληματίες που διέλυσαν τη χώρα δεν θα αφιερώσει χώρο ο κ. Βαξεβάνης;
Έχουμε, λοιπόν, και λέμε: Ο Καλογρίτσας φεύγει, δήθεν, από την ταυτότητα της εφημερίδας που χρηματοδοτεί και την ίδια ημέρα δημοσιεύεται ρεπορτάζ για υποτιθέμενο σκάνδαλο με την ανοχή της ΤτΕ.
Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, σήμερα ότι τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα της ΤτΕ αλλά και της νέας διοίκησης της Attica Bank, για τα δάνεια που δόθηκαν στον εργολάβο κύριο Καλογρίτσα. Κι όχι μόνον σ’ αυτόν αλλά και σε όλους τους κολλητούς και φίλους των υπουργών της κυβέρνησης οι οποίες έχουν «κολλητές» σχέσεις με τον εργολάβο.
Εδώ, όμως, μας ενδιαφέρουν τα «θαλασσοδάνεια» του Καλογρίτσα, πόσα πήρε, γιατί τα πήρε, με τι εγγυήσεις και ποιοι ήταν αυτοί που έδωσαν το «οκ», αν υπήρχαν δηλαδή πολιτικές παρεμβάσεις.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και οι ελεγκτές λένε ότι έχουν βρει σημεία και τέρατα. Π.χ. για το πώς κατάφερε ο Καλογρίτσας να φτάσει μέχρι και τηλεοπτική άδεια και με τίνος τις εγγυητικές επιστολές. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόρισμα για να μάθουμε τι ακριβώς έχει γίνει στην τράπεζα των μηχανικών, κι αν γι’ αυτό η κυβέρνηση ήθελε να την κάνει δική της ώστε να συνεχίσει να δίνει θαλασσοδάνεια.
Περιέργως, λοιπόν, ενώ ετοιμάζονται να βγουν πορίσματα η εφημερίδα του Καλογρίτσα αλλάζει την ταυτότητα και αποφασίζει να χτυπήσει τον φορέα που διενεργεί την έρευνα, δηλαδή την ΤτΕ.
Και κάτι ακόμη σημαντικό. Επειδή τέτοια ρεπορτάζ περνάνε πριν από το Μαξίμου, είναι δεδομένο ότι έχει τις «ευλογίες» της κυβέρνησης. Κάποιοι δηλαδή στην κυβέρνηση επιχειρούν να ρίξουν προπέτασμα καπνού προκειμένου να αποκρυβεί το τι έγινε στην Αττικής με τον κολλητό της κυβέρνησης, γνωστό και ως «κόκκινο εργολάβο», αλλά όχι μόνο μ’ αυτόν.
Δεν τους έχουν ενημερώσει ότι οι έρευνες αυτές δεν σταματάνε κι επειδή είναι ανεξάρτητες δεν μπορούν να έχουν πολιτικές παρεμβάσεις;
Είναι πλέον φανερό γιατί άνοιξε εφημερίδα ο «Δημοσιογράφος». Το καταλαβαίνει κανείς από τα δημοσιεύματα και τη στοχοποίηση των αντιπάλων του αφεντικού. Όμως, τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν, καταθέσεις παίρνουν οι εισαγγελείς και έρχεται η ώρα της κρίσης.