25 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κουβέλης «παραδέχεται» ότι έριξε τον Σαμαρά


Ο μοιραίος άνθρωπος για τη χώρα έχει όνομα και λέγεται Φώτης Κουβέλης. Ο άνθρωπος που διέλυσε το πολιτικό σκηνικό το 2014 και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, έχει φωνή και μιλάει. Δίνει συνεντεύξεις, κάνει αποκαλύψεις και δεν ντρέπεται να βγαίνει. Αυτός που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην Ελλάδα. Έδωσε συνέντευξη και απροκάλυπτα απαντά ότι συνειδητά με τη στάση του οδήγησε την χώρα στις εκλογές για να κυβερνήσει ο Τσίπρας. Και απαντά για τις ευθύνες του: «Αυτοκριτική θα έκανα από την ώρα που θα αισθανόμουν ότι έχω κάνει κάτι που δεν αντιστοιχεί σε αυτά που πιστεύω».....

Αν θα άλλαζε κάτι το 2014 τονίζει ότι: «Εμείς, ως ΔΗΜΑΡ, με δική μου εισήγηση, στο τελευταίο συνέδριό μας, πριν τις εκλογές, είχαμε πάρει απόφαση, σχεδόν ομόφωνη, ότι δεν θα ψηφίσουμε πρόεδρο Δημοκρατίας, γιατί πιστεύαμε ότι δεν έπρεπε να εκλεγεί Πρόεδρος για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές ώστε, να αλλάξει, όπως έλεγε χαρακτηριστικά και η απόφασή μας, σελίδα. Και αυτό έπραξα. Αν θέλετε υπηρετώντας τη συλλογικότητα της απόφασης του κόμματός μου αλλά υπηρετώντας και την προσωπική μου επιλογή ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές».
Και λέει ότι ο Σαμαράς τον βολιδοσκόπησε αλλά δεν του έκανε επίσημη πρόταση λες και ήθελε να του περάσουν και βέρες. Δεν έβλεπε την κατάσταση της χώρας και αποφάσισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν καλύτερος.
Είναι τόσο κόλακας στον Τσίπρα προκειμένου να τα έχει καλά μαζί του που όταν τον ρωτούν για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με Καμμένο απαντά: «Η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ έχει ένα βασικό συνδετικό στοιχείο. Είναι η προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση και να εφαρμοσθούν συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές. Θα ευχόμουν να ήταν διαφορετικά.
»Θεωρώ ότι δεν έχει εκχωρήσει ούτε την ιδεολογική ούτε την πολιτική του ταυτότητα ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την συνεργασία, και προφανέστατα δεν την έχει εκχωρήσει στους ΑΝΕΛ. Εξ ου και διαφοροποιούνται σε άλλα ζητήματα, όπως τα κοινωνικά».
Βεβαίως λέει ότι θα ξαναψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ κι ότι εμπιστεύεται τον Τσίπρα. «Αξιολογώ πράγματα και το λέω αυτό. Ότι παλεύει και αγωνίζεται προκειμένου να εξομαλύνει σκληρές πλευρές της επιχείρησης των μέτρων. Βλέπω ότι έχει μια σημαντική αναφορά στα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής. Βλέπω ότι υπηρετεί τη συνέχιση του δρόμου της ευρωπαϊκής παρουσίας της χώρας μας. Όλα αυτά είναι στοιχεία που με πείθουν ότι πρέπει να ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ».
Ό, τι και να κάνει, ό,τι κι αν πει, ο Κουβέλης θα γραφτεί στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έβαλε το λιθαράκι του για να διαλύσει τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός που κατάφερε μέσα σε λίγους μήνες να βάλει την Ελλάδα σε μια απίστευτη περιπέτεια. Αν δεχόταν την πρόταση του Σαμαρά για την Προεδρία και δεν τον έριχνε στην ουσία αυτός, η οικονομία θα είχε βγει από την κρίση και τώρα θα μιλάγαμε διαφορετικά. Ακόμη κι αν είχαμε Τσίπρα πρωθυπουργό τουλάχιστον δεν θα ήταν η χώρα σ’ αυτό το χάλι.
Θα κριθεί από την ιστορία όπως κρίθηκε από τους πολίτες που τον έστειλαν σπίτι του. Κι όταν κριθεί, είναι σίγουρο ότι θα γραφτεί στα πιο μαύρα κατάστιχα.