10 Μαρτίου 2017

Προς ΝΔ: Η χωρά δεν σώζεται με ευχολόγια


«Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει ένα σαφές μήνυμα για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: Μην υπολογίζετε σε εμάς για να διασώσετε την κυβέρνησή σας. Η χώρα χρειάζεται νέες εκλογές, και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα καταψηφίσει τα υπερβολικά δημοσιονομικά μέτρα που απαιτούνται από τους πιστωτές για το 2019 και το 2020», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεόραση του Bloomberg. «Αυτά τα δημοσιονομικά μέτρα είναι το κόστος που καλείται να πληρώσει η Ελλάδα εξαιτίας της ανικανότητας αυτής της .....
κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Ο κύριος Τσίπρας μας έφερε σε αυτό το χάλι. Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του».
Μπράβο λοιπόν στον Μητσοτάκη κι όλοι εμείς του λέμε «Κυριάκο προχώρα σε θέλει όλη η χώρα». Όπως έχουμε κι εμείς γράψει «αυτά τα μέτρα, αυτός ο λογαριασμός είναι του Τσίπρα κι αυτός να τον πληρώσει». Με αίμα, με δάκρυα και με ποσοστά κάτω από της Χρυσής Αυγής; Όποιο κι αν είναι το τίμημα ας το πληρώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ψεκασμένοι οι οποίοι θα πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης.
Ως εδώ καλά και σωστά πράττει ο Κυριάκος να επιλέγει τη ρήξη κι όχι της συναίνεση που κάποιοι υποχθόνιοι του εισηγούνται. Όμως, πάνω απ' όλους και απ' όλα είμαστε Έλληνες κι ενδιαφερόμαστε για την πατρίδα, γι' αυτό οφείλουμε να ρωτήσουμε για ακόμη μια φορά: «Ποια είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη ημέρα; Ποιο είναι το όραμά της για τη χώρα, για την οικονομία, τη δημόσια διοίκηση, τα εθνικά θέματα, την ασφάλεια και τα Εξάρχεια».
Είναι πολύ εύκολοι οι αφορισμοί του τύπου «θα καθαρίσω τα Εξάρχεια». Κι ο Σαμαράς είπε ότι θα κατεβάσει τις κουκούλες αλλά οι κουκουλοφόροι κάνουν βόλτες στο κέντρο και δέρνουν όποιον βρουν.
Είναι εύκολο να λέει ο Κυριάκος «θα βγάλω τη χώρα από τα μνημόνια». Και ο Αλέξης το είπε και τώρα είναι έτοιμος να υπογράψει και το δεύτερο ή τρίτο, έχουμε χάσει το μέτρημα πια μ' αυτόν.
Θα πει η ΝΔ «θα λύσω το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης, θα απολύσω αυτούς που δεν θέλω και θα κάνω κινητικότητα και άλλα τέτοια». Και ο ίδιος ο Μητσοτάκης ως υπουργός προσπάθησε να το κάνει αλλά απέτυχε όταν γαλάζιοι και κόκκινοι συνδικαλιστές τον έπιασαν από το πέτο.
Λέει η ΝΔ επίσης ότι θα μειώσει τους φόρους στις επιχειρήσεις για να φέρει επενδύσεις, θα κόψει τον ΦΠΑ ή άμα χρειαστεί θα... κλείσει και την Συριζαίϊκη ΕΡΤ. Τα έχουμε ξανακούσει όλα αυτά, έχουν προσπαθήσει να τα κάνουν και άλλοι πριν από τον Τσίπρα και πριν από τον Μητσοτάκη αλλά απέτυχαν παταγωδώς. Και ξέρετε γιατί απέτυχαν; Γιατί το υπάρχον πολιτικό προσωπικό φοβάται τη σκιά του. Ό,τι κάνει το μελετά πολλές φορές φοβούμενο το πολιτικό κόστος, μη τυχόν και βγει ο πρώτος τυχάρπαστος συνδικάλας και του πάρει το σκαλπ. Γιατί κουμάντο στην Ελλάδα δεν κάνουν οι πολιτικοί αλλά οι παρατρεχάμενοι. Οι συνδικαλιστές, τα κομματόσκυλα, οι σύμβουλοι και οι νταραβεριτζήδες των κομμάτων.
Κι από τέτοιους ο Κυριάκος έχει πολλούς. Όσο κι αν προσπαθεί ή έχει την καλή πρόθεση να δείξει νέο πρόσωπο, έναν σύγχρονο πολιτικό, δεν το καταφέρνει καλά. Άλλωστε, υπάρχουν πολλά δείγματα γραφής που αποδεικνύουν πως όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα ξαναζήσουμε τα ίδια που ζήσαμε την περίοδο 2012-2014, ίσως στο πιο χειρότερο αφού στην κυβέρνηση θα είναι η Ντόρα, τα ντοράκια, τα μητσοτάκια, τα ορφανά καραμανλάκια και τα λοιπά αποπαίδια που αυτή την ώρα ετοιμάζουν τα κοστούμια για να πάρουν καρέκλες εξουσίας.
Καφεδάκια στα μαγαζιά του Κολωνακίου, καμαρίλα στα κυριλέ εστιατόρια του κέντρου, βυζάντιο στο Μαξίμου, λαμογιές στα υπουργεία, καρεκλοκένταυροι που θα κάνουν τα ίδια που κάνουν τα golden boys του ΣΥΡΙΖΑ και από ουσία μηδέν. Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά το παρελθόν είναι φάρος για το μέλλον και δυστυχώς ο φάρος μας οδηγεί σε βράχια.
«Και τι να κάνει δηλαδή ο Κυριάκος; Δεν πάει μια χαρά που είναι 15 μονάδες μπροστά», θα αναρωτηθούν τα troll της Πειραιώς που μπαίνουν κάθε φορά που τολμάμε να ασκήσουμε κριτική στον πολυχρονεμένο. Μπορεί να κάνει πολλά, κυρίως να τιμήσει τη Συμφωνία Αλήθειας η οποία ξαφνικά έχει χαθεί από τις ομιλίες του Μητσοτάκη. Και η αλήθεια είναι αυτή που πρέπει να πει στον κόσμο ξεκάθαρα κι όχι να χαϊδεύει αυτιά ότι τάχα θα μειώσει τους φόρους, θα κάνει μεταρρυθμίσεις, και μάλιστα φιλελεύθερες και θα φέρει ξένες επενδύσεις.
Εντάξει το έχουμε πει. Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι άχρηστη και καταστροφική. Και ότι δεν υπάρχει άλλη λύση παρά μόνο να φύγει το ταχύτερο. Αλλά να φύγει και να έρθει ένας «γαλάζιος Τσίπρας», δεν έχει νόημα για τη χώρα.