20 Δεκεμβρίου 2011

Η ΝΔ δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων!


Από χθες η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα συνεργαζόμενα …ΜΜΕ επιχειρούν να προκαταλάβουν την λήψη νέων μέτρων, δημιουργώντας κλίμα ανασφάλειας και κινδυνολογίας για την επόμενη, δόση, το PSI κλπ.    Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης ανήγγειλε από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρώην ΒΗΜΑ του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Π. Καψή γράφει σήμερα ότι “αν τα συνεργαζόμενα κόμματα προβάλλουν εμπόδια στην εφαρμογή των παραπάνω μνημονικών υποχρεώσεων προφανώς θα τεθεί σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση συνεργασίας. Και αυτό γιατί στις επόμενες τρειςτέσσερις εβδομάδες θα επιχειρηθεί η πλήρης κάλυψη των υποχρεώσεων που έχουν αναληφθεί στις πολλές κατά καιρούς διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τους εταίρουςΑν η εφαρμογή κολλήσει στην αγορά εργασίας και στις επικουρικές προφανώς δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια και έτσι η ευκαιρία συνολικής αντιμετώπισης του ελληνικού οικονομικού προβλήματος θα έχει χαθεί πριν καν ξεκινήσει...”
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, που λέει και ο λαός: Η ΝΔ ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι “συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η διαχείριση του “κουμπαρά” της Επικουρικής Ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό“.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του υπεύθυνου του Τομέα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτή Αχαΐα, Ν.Νικολόπουλου:
«Εντελώς αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο.
Εξαγγέλλει συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο,  με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία 2 χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Όταν όλοι γνωρίζουν ότι τα αποθεματικά αυτά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του.
Η χρησιμοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης για χρηματοδότηση της κύριας σύνταξης, συνιστά κρυφό έλλειμμα της κυβέρνησης για το οποίο οι υπεύθυνοι,  πρέπει απολογηθούν δίνοντας  στοιχεία και εξηγήσεις.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.
Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη,  ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το Πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του Προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;  
Γιατί ο κ. Κουτρουμάνης φέρει άρον-άρον νέα βάρη παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου;
Πόσο είναι, τελικά, το έλλειμμα της Επικουρικής Ασφάλισης από την κτήση ή την πρόσφατη αγορά ομολόγων και την χρηματοδότηση της Κύριας ασφάλισης;
Η χωρίς σχέδιο ενοποίηση Επικουρικών Ταμείων και η τρίτη κατά σειρά περικοπή των Επικουρικών Συντάξεων, είναι ικανή να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού Συστήματος ή θα είναι μια ακόμα θυσία χωρίς αποτέλεσμα;
Η Νέα Δημοκρατία συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων.
Η διαχείριση του “κουμπαρά” της Επικουρικής Ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό».