28 Αυγούστου 2014

Ορκίστηκε και τώρα "ψηλά τα μανίκια" για τη Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης



Στην κατάμεστη αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου του Λυκείου Μελισσίων, πραγματοποιήθηκε, χθες, η ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πεντέλης και του Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, για την πενταετία 2014-2019....

Σε μία λιτή τελετή, στο βαρύ κλίμα που δημιουργούσε η απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου, Αναστασίου Καρατζή, μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και εμφανούς διάθεσης για δουλειά, με στόχο και όραμα την ανάπτυξη και την καλύτερη ποιότητα ζωής των δημοτών, ορκίστηκε η νέα Διοίκηση του Δήμου Πεντέλης 2014-2019.
Στην τελετή ορκωμοσίας χοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ. Ιωάννης Σακελλαρίου.
Ο επανεκλεγείς, για 5η τετραετία, Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, κατά την ενωτική ομιλία του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Είμαστε εδώ στην αφετηρία πιστοί στην εντολή που μας δώσατε με πνεύμα ευθύνης και καθαρότητας για να προσφέρουμε στον τόπο και στους ανθρώπους του, χωρίς κανένα προσωπικό ή άλλο όφελος.
Με Καθαρότητα, Ανθρωπιά, Επαγγελματισμό, Ανιδιοτέλεια, Δίκαιο και Παράδειγμα.
Η λειτουργία μας διακατέχεται από πολιτικό πολιτισμό και πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας για ότι βοηθάει εσάς και τον τόπο μας.
Στη λειτουργία μας ρόλο και θέση δεν έχουν η συκοφαντία, η διαπλοκή και η υπεξαίρεση της δημόσιας περιουσίας.
Έχουμε πρόγραμμα - στόχους - στρατηγική.
Είμαστε στη λειτουργία μας χαλκέντεροι, εργατικοί, τίμιοι με λιτότητα και ανθρωπιά στην εξουσία.
Η Πατρίδα μας έχει ανάγκη πλέον από άλλο πνεύμα εξουσίας σε όλα τα επίπεδα. Ένα πνεύμα όπου η εξουσία θα είναι δίπλα στον πολίτη και το πρόβλημά του.
Πνεύμα προσφοράς και ανθρωπιάς, πνεύμα του “Εμείς” και όχι του “Εγώ”, πνεύμα νοικοκυροσύνης και όχι σπατάλης, πνεύμα αυτοδιοικητικού επαγγελματισμού, αμοιβαίας εμπιστοσύνης με αφεντικό τον πολίτη, πνεύμα διαφάνειας, ελέγχου και μηδενισμού της υπεξαίρεσης και του ιδιωτικού οφέλους του δημοσίου χρήματος.
Ελάτε κοντά με κριτική άποψη και εισήγηση “κανένας δεν είναι πιο έξυπνος από όσο είμαστε έξυπνοι όλοι μαζί”.
Όλοι μαζί μπορούμε, μείνετε κοντά μας με έλεγχο και άποψη.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας και την αμέριστη αγάπη και στήριξή σας». 
Στην τελετή ορκωμοσίας παρευρέθησαν σημαίνουσες προσωπικότητες από την Πανεπιστημιακή Κοινότητα, από τον χώρο των Γραμμάτων και Τεχνών, Στρατηγοί Ε.Α., από το Κοινοβούλιο, εκπρόσωποι και Σύμβουλοι από την Περιφέρεια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, από τους Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους της πόλης.