6 Ιουλίου 2015

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ Ενας Πάτον στη Συγγρού


O σκοπός του πολέμου δεν είναι να πεθάνεις για τη πατρίδα σου, αλλά να κάνεις το άλλο καθίκι να πεθάνει για τη δική του.
-Αληθινός ήρωας είναι εκείνος που πολεμά ακόμη κι αν είναι φοβισμένος.  
-Υπάρχει μόνο επίθεση, επίθεση και ακόμη περισσότερη επίθεση....

Μ’ αυτές τις ρήσεις του ένδοξου όσο και ιδιόρρυθμου στρατηγού George S. Patton, ο Βαγγέλης Μειμαράκης αναλαμβάνει  επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, στην θέση του Αντώνη Σαμαρά.
Ο Μειμαράκης καλείται να βάλει πλάτη όχι μόνο για να διασώσει το κόμμα του αλλά να συμβάλει στην διάσωση της Ελλάδας από έναν εφιάλτη που οι νεότερες γενιές δεν έχουμε βιώσει. Καλώς ή κακώς με αυτό το πολιτικό προσωπικό καλούμαστε να δώσουμε την μάχη της εθνικής επιβίωσης. Αυτούς πρέπει να εμπιστευθούμε. Ο Μειμαράκης λοιπόν αναλαμβάνει μια ιστορική ευθύνη μετά από ένα δημοψήφισμα με το αποτέλεσμα του οποίου ο λαός δείχνει να διέγραψε οριστικά πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στην πολιτική ζωή όπως οι Μητσοτάκης, Σημίτης, Καραμανλής, Λαλιώτης των οποίων οι προτροπές για την υπερψήφιση του ΝΑΙ δεν εισακούσθησαν.
 Μάιος 1979. Τρέμοντας από θυμό, ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, διαβάζει την ανακοίνωση που άφησε κάτω από τη πόρτα, μες τα μαύρα μεσάνυχτα, η καθαρίστρια του ξενοδοχείου στη Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο πατριάρχης της παράταξης βρισκόταν εκεί για το πρώτο Συνέδριο του κόμματος από την ίδρυσή του, το 1974. Στο ίδιο ξενοδοχείο διέμεναν και δεκάδες σύνεδροι, που έκπληκτοι θα διάβαζαν την ανακοίνωση που υπέγραφε  «Η κίνηση της Βόλβης».
Η Βόλβη σύμφωνα με τη μυθολογία, ήταν μια νύμφη με την οποία ο Ηρακλής, απέκτησε ένα γιο, τον Ολινθο. Σε μια ταβέρνα με θέα τη λίμνη Βόλβη, που εξακολουθεί να είναι παράδεισος για τα υδρόβια πουλιά  (πάνω από 248 είδη πουλιών έχουν καταγραφεί  εδώ), ο 25χρονος τότε Βαγγέλης Μειμαράκης, παρέα με τον  Γ. Σούρλα, τον Α. Μοσχονά και λοιπούς ανήσυχους ΟΝΝΕΔίτες, συνέταξαν ένα κείμενο –φωτιά, με το οποίο ζητούσαν να μετατραπεί η ΝΔ, από αρχηγικό κόμμα σε κόμμα Αρχών. Ο Μειμαράκης μάλιστα, ανέθεσε σε μια καθαρίστρια του ξενοδοχείου να κοινοποιήσει το μανιφέστο τους, λέγοντά της: «Ο Καραμανλής έδωσε εντολή να τα μοιράσετε μέχρι το πρωί κάτω από τις πόρτες των συνέδρων».
Φυσικά ο  Καραμανλής τους διέγραψε, αλλά η πρωτοβουλία του Μειμαράκη, προκάλεσε αίσθηση και πήρε δημοσιότητα, αναγκάζοντας τον ιδρυτή να δηλώσει: «Είναι κάπως περίεργο ότι η φαιδρά κίνηση της Βόλβης αξιώνεται κάθε τόσο, από μερίδα του Τύπου, με την τιμή της δημοσιότητας. Επαναλαμβάνουμε για μία ακόμη φορά ότι οι λεγόμενοι οπαδοί της Βόλβης έχουν θέσει τους εαυτούς των εκτός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας».
Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών, της σχολής Πολιτικών Επιστημών και του Παντείου. Εκλέγεται διαρκώς βουλευτής από το 1989 ως το 2009. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Κολοκοτά και έχουν δύο κόρες. Η σύζυγός του κρατάει από καλλιτεχνική φλέβα μια και είναι κόρη της ηθοποιού Νίτσας  Μαρούδα, η οποία έχει παίξει σε πολλές αγαπημένες ελληνικές ταινίες.
Στη ζωή του είναι  ιδιαίτερα λιτός. Στην καθημερινότητά του επιλέγει κάποιους λίγους φίλους και συνεργάτες του. Στενός φίλος από τα παλιά είναι ο διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του Σωτήρης Κορομάντζος, ο οποίος είναι το δεξί του χέρι εδώ και χρόνια. Οπως και ο αδελφός του Βασίλης Κορομάντζος, αντιπρόεδρος της ΚΕΔΚΕ. Εκτιμά τη σκέψη του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Ρηγίλλης Νίκου Καραχάλιου, ενώ μεταξύ των συνεργατών του είναι και ο Γιάννης Χατζής, αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού, αλλά και ο Κώστας Δόλογλου, παλαιό στέλεχος της ΟΝΝΕΔ και συγγενής του Κώστα Καραμανλή. Προτιμά να βγαίνει σε ταβερνάκια ή σε συμπαθητικά εστιατόρια, αλλά όχι ιδιαίτερα ακριβά, όπως ο «Σπύρος και Βασίλης» πίσω από την αμερικανική πρεσβεία. Με λίγους φίλους, που συνήθως δεν έχουν σχέση με την πολιτική, περνάει τις διακοπές του στο Πόρτο Υδρα, όπου διατηρεί ένα μικρό εξοχικό.