6 Ιουλίου 2015

Παραίτηση Σαμαρά

 
Όταν ένας ηγέτης, και μάλιστα ένας ηγέτης που πήρε τη Νέα Δημοκρατία διαλυμένη και από τα νύχια του Μητσοτακέϊκου και την έκανε κυβέρνηση, παραιτείται, αξίζει του σεβασμού όλων. Ο Αντώνης Σαμαράς ανέλαβε την ευθύνη για την ηχηρή επικράτηση του «όχι» και την αποτυχία του «ναι» παρά το γεγονός ότι σε καμιά στιγμή της σύντομης προεκλογικής περιόδου δεν επιχείρησε να «καπελώσει» τον αγώνα που δόθηκε. Διότι θέλησε να ψηφίσει ο ελληνικός λαός χωρίς κομματικά καπέλα και πατρωνίες....

Ως εκ τούτου, οι Νεοδημοκράτες οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντώνη Σαμαρά για όσα καλά έγιναν τα τελευταία έξι και πλέον χρόνια. Η απόφαση του πρώην πλέον προέδρου της ΝΔ είναι δείγμα του θυμικού του, έγινε κάτω από τη συναισθηματική φόρτιση της ημέρας κι αφού βεβαίως κάποιοι άλλοι «λούφαξαν». Αλλά θα μιλήσουμε και γι' αυτούς...
Όμως, θα πρέπει να ασκήσουμε και αυστηρή κριτική στον κ. Σαμαρά γιατί παρέδωσε τα όπλα στην πιο κρίσιμη ώρα της μάχης. Έκανε πίσω ενώ η χώρα φλέγεται και παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να είναι εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας, απλά και μόνο επειδή ξέρει πώς λειτουργεί η ΕΕ και οι ξένοι τον εμπιστεύονται ακόμη... αν και τον «άδειασαν» πριν από μερικούς μήνες. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι μια γενναία απόφαση ενός καθαρού πολιτικού άνδρα, αλλά είναι παντελώς άκαιρη διότι αποδυναμώνει τη ΝΔ και δίνει νέα όπλα στον κ. Τσίπρα. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και δημιουργεί ο ίδιος την πολιτική ατζέντα ο κ. Σαμαράς θα απουσιάζει και θα βρίσκεται ο κ. Μεϊμαράκης. Αυτό είναι ασυγχώρητο, όχι γιατί ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δεν είναι ικανός αλλά γιατί το πολιτικό βάρος και η πείρα του κ. Σαμαρά θα βοηθούσαν την Ελλάδα την οποία υπηρέτησε πιστά εδώ και δεκαετίες. Από αυτή την άποψη είναι λάθος η απόφαση για παραίτηση την ώρα που οι φωτιές είναι ακόμη αναμμένες και οι επίσημοι πυροσβέστες είναι ανίκανοι.
Αυτά ως προς τον Σαμαρά τον οποίο εμείς εδώ στο Antinews στηρίξαμε ακριβώς επειδή είναι αδιαμφισβήτητος ο πατριωτισμός του. Αλλά δεν μπορούμε τώρα που έφτασε το τέλος, να μην δώσουμε ορισμένες εξηγήσεις για το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν γίνεται να μην πούμε ποιοι πήραν στο λαιμό τους τον Σαμαρά. Οι μυστικοί και φανεροί σύμβουλοι του κ. Σαμαρά για τους οποίους και ο ίδιος φέρει ευθύνη για την επιλογή τους.
Στηρίχθηκε σε ένα παλαιοκομματικό πολιτικό σαν τον Σταμάτη, τον οποίο βόλεψε και στα βουλευτικά έδρανα λες και είχε καμιά προσφορά στο ελληνικό κοινοβούλιο και το νομοθετικό έργο. Είναι άραγε ένας από αυτούς που τον συμβούλευσαν να παραιτηθεί ή που τον συμβούλευσαν να ερμηνεύσει τις πολιτικές εξελίξεις διαφορετικά απ' ότι είναι; Και μέχρι πότε θα πρέπει να πληρώνει «φίλους» αν αυτοί δεν είναι στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων και για τη χώρα και για τη Νέα Δημοκρατία;
Άραγε ο κ. Σαμαράς πληρώνει και τους άλλους συμβούλους όπως ο Χρ. Λαζαρίδης και ο Γ. Μουρούτης που ασχολήθηκαν με θέματα που ουδεμιά σχέση είχαν με την ελληνική πραγματικότητα. Κάνεις πολιτική ανάλυση μέσω facebook και twitter ή μέσω πολιτικών αναλύσεων και σοφιστειών που δεν αγγίζουν τον αγρότη, τον φοιτητή, τον άνεργο, τη νοικοκυρά; Ε, λοιπόν αυτό δεν είναι πολιτικός σχεδιασμός και χάραξη στρατηγικής ούτε όταν ο Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός, ούτε και μετά. Ούτε μπορείς να περιμένεις να κάνει πολιτικό σχεδιασμό ο «πορφυρογέννητος» Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Στη Νέα Δημοκρατία έγιναν πολλά και χοντροειδή λάθη που κάποτε έπρεπε να τα πει κάποιος. Βεβαίως έχει ευθύνη ο Σαμαράς που τους διάλεξε και που τον οδήγησαν στον γκρεμό αλλά κι όλοι αυτοί οι καλοπληρωμένοι λαδοπόντικες εντός και εκτός Βουλής, εντός κι εκτός Συγγρού. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε γράψει για το «αεράκι» αφασίας που φυσάει εκεί στη λεωφόρο Συγγρού. Μας κορόιδεψαν, μας λοιδώρησαν, μας είπαν ότι κάνουμε προβοκάτσια σε βάρος της ΝΔ. Τώρα πού θα πρέπει να κρυφτούν όλοι αυτοί; Αλλά και όλοι οι «προδότες» που έμαθαν στα λιγοστά βιβλία που έχουν διαβάσει ότι δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται.
Βουλευτές της ΝΔ που έγιναν υπουργοί αν και δεν τους γνώριζε η μάνα τους. Και το οφείλουν στον Σαμαρά Ο Δένδιας, η Ντόρα, ο Κυριάκος και αρκετοί άλλοι οι οποίοι δοξάστηκαν κρυπτόμενοι και στη συνέχεια υπονόμευσαν το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό που θα μείνει από όλη αυτή την πορεία της ΝΔ από το 2009 μέχρι σήμερα είναι τα εξής:
1.Η ΝΔ έκανε μεγάλη προσπάθεια και έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία που τώρα την οδηγεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε κλειστές τράπεζες και ουρές στα ΑΤΜ.
2.Ο Σαμαράς έδωσε αγώνα πολλές φορές μόνος ή τις περισσότερες φορές στηριζόμενος σε ανίκανους. Πλήρωσε τα λάθη του, κυρίως ως προς την επιλογή τους.
3.Οι προδότες, οι άχρηστοι και οι παραδόπιστοι εντός της ΝΔ θα το πληρώσουν. Θα τους το πληρώσει ο λαός της Νέας Δημοκρατίας.
Κάποιοι αποφάσισαν να παραδώσουν τη ΝΔ στα χέρια των Μητσοτάκηδων. Εκτός κι αν ξυπνήσει ο... ακίνητος της Ραφήνας και πάρει την κατάσταση στα χέρια του.
Antinews