1 Δεκεμβρίου 2015

Τζιτζικώστας ο Μαυρογιαλούρος του 2015


Ακούγοντας τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε όλες τις τηλεοπτικές του συνεντεύξεις (η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει άλλη δουλειά ούτε αυτή του Περιφερειάρχη) αναρωτιέται κανείς μήπως τελικά ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να γίνει αρχηγός της ΝΔ, έχει μιμηθεί τόσο τον Τσίπρα που δεν χρειάζεται ούτε τα προσχήματα.....


Αν κανείς τον παρατηρήσει θα διαπιστώσει ότι πέραν του ξύλινου λόγου του (αυτός ο νέος και άφθαρτος υποτίθεται) δεν κάνει τίποτα άλλο από το υπόσχεται ανεδαφικά πράγματα και να λέει σωρεία ψεμάτων χωρίς αντίλογο.

Ζητά εδώ και τώρα να γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ (αίτημα που είναι αποδεκτό και από όλους τους συνυποψηφίους του και της βάσης) με την προϋπόθεση όμως ότι θα γίνουν με αδιάβλητες διαδικασίες δεδομένο που μπορεί να το εγγυηθεί μόνο μια μεγάλη και αξιόπιστη εταιρία.

Ο ίδιος, όμως, στέκεται στους τύπους και όχι στην ουσία. Λέει, δηλαδή, ότι είναι κάτι απλό αφού το εφήρμοσε το ΠΑΣΟΚ από το 2004 και μετά και δεν ασχολείται με το αν στο ΠΑΣΟΚ έγιναν με αδιάβλητες διαδικασίες!!!!

Επιπλέον, δεν λέει ότι μόλις προ μηνών το ΠΑΣΟΚ, (που τις αμερικανιές του δεν τις έβαλε στο καταστατικό του ώστε να δεσμεύσει ολόκληρο το κόμμα και τους υποψηφίους αρχηγούς) αποφάσισε να κάνει εσωκομματικές εκλογές χωρίς να δαπανήσει χρήματα (αφού δεν είχε) με εκλογικούς καταλόγους, εξασφαλίζοντας έτσι και το αδιάβλητο των εκλογών και την διαδικασία χωρίς προβλήματα.

Αντίθετα, στη ΝΔ, αφού υιοθέτησαν της Αμερικανιές του Γιώργου Παπανδρέου “έδεσαν” το καταστατικό του Αντώνη Σαμαρά, χειροπόδαρα ώστε να μην μπορεί κανείς να οδηγήσει το κόμμα σε αλλαγή αρχηγού εάν δεν εφαρμόσει μία συγκεκριμένη διαδικασία που αποδείχτηκε προβληματική, χρονοβόρα και εξαιρετικά κοστοβόρα.

Ο Απόστολος Τσιτζικώστας, όμως, περιφέρεται στα κανάλια και διαφημίζει την “επιτυχία” των αντίστοιχων εκλογών του 2009 όταν είναι γνωστό και στο εκλογικό σώμα αλλά και σε όσους διοργάνωσαν εκείνες τις εκλογές ότι, ότι έγινε με ΑΠΟΛΥΤΑ διαβλητές διαδικασίες και χωρίς να τηρηθούν τα υποσχόμενα από την εταιρεία.

Δηλαδή, είναι γνωστό πλέον ότι δεν ζητήθηκε από την αντίστοιχη εταιρεία που είχε αναλάβει τις εσωκομματικές εκλογές το 2009 ούτε καν να απαντήσει γιατί έπεσε το σύστημα σε Πανελλαδικό επίπεδο από τις 12 το μεσημέρι και μετά για 5 ώρες και σε κάποια εκλογικά τμήματα δεν επανήλθε ποτέ;

Και για την ιστορία η εν λόγω διαδικασία κόστισε, τότε, 4 εκατ. Ευρώ (;)!!

Κανονικά, λοιπόν, δεν θα έπρεπε να αναζητηθούν ευθύνες γιατί με τόσο μεγάλη αμοιβή η εταιρεία απέτυχε να εξασφαλίσει αυτά τα οποία δεσμεύτηκε;

Και είναι απορίας άξιον πως ο κύριος Τζιζτικώστας περιφέρεται στα κανάλια και διαφημίζει την “αρτιότητα” εκείνων των εκλογών ζητώντας να γίνουν άρον άρον οι σημερινές με κάθε κόστος.

Η απάντηση, βεβαίως, είναι απλή. Γιατί τον συμφέρει να γίνουν οι εκλογές όπως όπως, για να μην εξασφαλιστεί η απόλυτη διαφάνεια.

Άλλωστε έχει ήδη καταγγελθεί δημοσίως ότι ο ίδιος και οι οικονομικοί παράγοντες, από το χώρο του ποδοσφαίρου που τον στηρίζουν, ετοιμάζουν πούλμαν με οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων να πάνε να ψηφίσουν για τον αρχηγό της ΝΔ.

Οι παραπάνω μεθοδεύσεις, βεβαίως, γίνονται γιατί δυστυχώς η διαδικασία εκλογής αρχηγού καταστατικά αφήνει αυτά τα περιθώρια.

Σε κανένα κόμμα στην Ευρώπη, σε κανένα πια κόμμα στην Ελλάδα δεν ψηφίζουν με αυτόν τον τρόπο για ανάδειξη αρχηγού.

Και αυτό γιατί σέβονται και το κόμμα και τους οπαδούς τους και δεν επιθυμούν μεθοδεύσεις “παλαιοκομματικού” τύπου.

Γιατί, το να μεταφέρεις ψηφοφόρους οπαδούς άλλων κομμάτων ή οπαδών ποδοσφαιρικών κομμάτων με πούλμαν παραπέμπει στην Ελλάδα του 1950!!!!!

Αυτά, όμως τα υιοθετεί ο “νέος” και “άφθαρτος” Τζιζτικώστας ως άλλος Μαυρογιαλούρος του 2015.

Και ως άλλος Μαυρογιαλούρος περιφέρεται στα κανάλια επικαλούμενος τον πληγωμένο Νεοδημοκράτη ψηφοφόρο χωρίς αφενός να του λέει τις δικές του ευθύνες (αφού και αυτός είχε εκπρόσωπο στην Επιτροπή που αποφάσισε να δώσει την εκλογή αρχηγού στην εταιρία φιάσκο) και επίσης χωρίς να του διασφαλίζει το αδιάβλητο. Το μόνο που επιζητεί είναι το άρον-άρον μόνο και μόνο για να κρατά ζεστούς τους περιφερόμενους υποτιθέμενους δικούς του ψηφοφόρους.

Επιπλέον, απαντά στην κατηγορία ότι “δεν παραιτήθηκε από Περιφερειάρχης” ότι είναι αιρετός σε αντίθεση με τον Βαγγέλη Μειμαράκη που ήταν μεταβατικός.

Δεν λέει, όμως, ότι ο Μειμαράκης ήταν εκλεγμένος και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ (όπως ορίζει ο κανονισμός) και από την Πολιτική Επιτροπή (όπως ορίζει το Καταστατικό) και επιπλέον κρύβεται πίσω από το στόμφο και τα ψέματα και δεν λέει πώς αφενός κάνει τον Περιφερειάρχη την στιγμή που δεν δαπανά ούτε μία στιγμή της ημέρας για την δουλειά του ως Περιφερειάρχης και επιπλέον, πως διαχειρίζεται τη θέση του και τα κονδύλια που περνούν από τα χέρια του για προσωπικό του όφελος;;

Τέλος, αποφεύγει να πάρει θέση για θέματα πολιτικής ουσίας όπως για παράδειγμα αν συμφωνεί με την πρόταση του υπαρχηγού του Μάκη Βορίδη να αποχωρήσει η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός και να αναλάβει την πρωθυπουργία ο Αντώνης Σαμαράς.

Ούτε, βεβαίως, απαντά και στο πολύ απλό ερώτημα που του έθεσαν οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι στη ΝΔ “πως είναι δυνατόν να παραμένουν απλήρωτοι από τις αρχές του έτους και να πήραν χρήματα μόνο την περίοδο που ήταν πρόεδρος ο Βαγγέλης Μειμαράκης;”.

Αλλά αν απαντήσει θα εκθέσει τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του στους οποίους και στηρίζει την υποψηφιότητά του.

Με ψέματα και πονηριές όμως δεν υπηρετείται το “νέο” και “άφθαρτο” αλλά το παλαιοκομματικό, το συμβιβασμένο και το ψεύτικο.