1 Δεκεμβρίου 2015

Θρίλερ με το άγριο διπλό φονικό στην Αίγινα


Το κουβάρι του νήματος γύρω από το έγκλημα που συγκλόνισε την Αίγινα με θύματα μια ηλικιωμένη γυναίκα και τον ανιψιό της, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αστυνομικές αρχές.
Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά, ωστόσο τα μέχρι στιγμής ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ «δείχνουν» ότι πρόκειται για μια πρωτοφανούς αγριότητας εγκληματική ενέργεια με ....
πιθανότερο κίνητρο τη ληστεία. Ωστόσο, κανένα άλλο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη ενώ εκφράζονται εκτιμήσεις ότι μπορεί να είναι πρόσωπα γνώριμα των θυμάτων.
Κύριο μέλημα της Ασφάλειας Αττικής, που ερευνά τις συνθήκες του τραγικού θανάτου τους, είναι να εξιχνιάσουν την υπόθεση-θρίλερ το συντομότερο δυνατόν, ώστε να εξακριβώσουν ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή την διπλή δολοφονία και να οδηγηθούν στα ίχνη τους ώστε να τους συλλάβουν προτού συνεχίσουν την βάρβαρη δράση τους.
Η 71χρονη και ο 44χρονος ανιψιός της βρέθηκαν απανθρακωμένοι σε υπνοδωμάτιο της μονοκατοικίας, που διέμενε η άτυχη γυναίκα, στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Αμφότεροι ήταν στο κρεβάτι νεκροί, καμένοι από τη μέση και πάνω.
Είχε προηγηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφώνημα στο τοπικό αστυνομικό τμήμα από γείτονες ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει στο σπίτι.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα άνδρες της αστυνομίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ίχνη παραβίασης της κεντρικής πόρτας και μικρής έκτασης πυρκαγιά. Όπως όλα δείχνουν, οι κακοποιοί έσπασαν την μπαλκονόπορτα, ακινητοποίησαν τα δύο άτομα, τα οδήγησαν στο υπνοδωμάτιο και τα πυρπόλησαν μέχρι θανάτου.
Μπαίνοντας στο μοιραίο δωμάτιο, οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το μακάβριο θέαμα των απανθρακωμένων σορών.
Επιτόπου, βρέθηκε και δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς η φωτιά είχε ήδη σβήσει.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση ήταν ότι το σπίτι ήταν αναστατωμένο και υπήρχαν ίχνη παραβίασης στην μπαλκονόπορτα, την οποία έσπασαν με πέτρα.
Τα δύο αυτά στοιχεία οδηγούν τις αρχές σε ένα πρώτο συμπέρασμα ότι πίσω από αυτή τη φρικαλεότητα βρίσκονται αδίστακτοι ληστές, που σκότωσαν τα ανυπεράσπιστα θύματά τους επειδή βρέθηκαν απλά εμπόδιο στο αποτρόπαιο έργο τους.
Ωστόσο, έμπειροι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι δράστες να μην είχαν σκοπό τη διάρρηξη και να ανακάτεψαν τον τόπο του εγκλήματος για να παραπλανήσουν τις αρχές.
Μια άλλη υπόθεση, που εξετάζεται σοβαρά, είναι οι δολοφόνοι να αποτελούν πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος και να αναγνωρίστηκαν από τα θύματα, για αυτό αποφάσισαν να τους βάλουν φωτιά και να τους κάψουν ζωντανούς. Αυτό υποστηρίζει και συγγενής των δολοφονηθέντων, ο οποίος εμφανίζεται τρομοκρατημένος όπως και όλη η φιλήσυχη τοπική κοινωνία.
Το συγκλονιστικό περιστατικό έχει σκορπίσει τον τρόμο σε όλο το νησί, που όμοια υπόθεση δεν έχει ξαναζήσει τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια. Οι κάτοικοι της Αίγινας φοβούνται ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, ειδικά όσο οι αιμοσταγείς δολοφόνοι παραμένουν ασύλληπτοι και κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά τους.
Εξάλλου, το ειδεχθές φονικό σημειώθηκε την ώρα που στο απέναντι σπίτι βρισκόταν σε εξέλιξη γιορτή με δυνατή μουσική και έτσι κανένας δεν αντελήφθη το παραμικρό…
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλικιωμένη γυναίκα και ο 44χρονος ζούσαν χρόνια μαζί καθώς ο ανιψιός της έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία, χάνοντας πρώτα τον πατέρα του και έπειτα την μητέρα του. Έτσι η θεία του, αδελφή της μητέρας του, ανέλαβε την ανατροφή του.
Οι γείτονες μιλούν για μια πολύ ήσυχη και αγαπητή οικογένεια, με την 71χρονη γυναίκα να δείχνει αγάπη για τον κήπο της και να ασχολείται με τα λουλούδια και τον 44χρονο άνδρα να προσπαθεί να ζήσει με τη δουλειά του σε θερμοκήπια.