1 Δεκεμβρίου 2015

Άφαντος ο Τζιτζικώστας για συμμετοχή Λεβέντη στην κυβέρνηση – Τα συγκοινωνούντα δοχεία της παραεξουσίας


Μόνο τυχαία δεν είναι η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη χρονική στιγμή,  στον «πρόθυμο» Λεβέντη να γίνει το δεκανίκι της συναίνεσης.

Το σύστημα που στήριξε Βασίλη Λεβέντη στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας με +31.000 ψήφους είναι το ίδιο που στήριξε και την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα για την ίδια Περιφέρεια. Το ίδιο σύστημα που στήριξε πανελλαδικά την Ένωση Κεντρώων (για να μπει στη Βουλή), στηρίζει σήμερα και την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα....



Αυτό δεν είναι κρυφό. Ο Βασίλης Λεβέντης ανοιχτά έχει υποστηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Το ίδιο και ο Τζιτζικώστας για τον Λεβέντη.

Κάποιος θα έλεγε ανταλλαγές εξυπηρετήσεων, κάποιος άλλος ένα καλοφτιαγμένο σχέδιο για να γίνει αλλαγή σκυτάλης σε παράλληλα επίπεδα. Με διαφορετικές στοχεύσεις. Το ένα να αποσταθεροποιήσει τη ΝΔ και το άλλο να διεισδύσει στην κυβέρνηση. Ο μοχλός πάντα ο ίδιος.

Βέβαια το πολιτικά ανήθικο για τον Απόστολο Τζιτζικώστα που σήμερα διεκδικεί την αρχηγία της Συγγρού, είναι ότι ένα χρόνο πριν δήλωνε δημόσια στη Βεργίνα TV, πως αυτή η κουβέντα για την εξουσία της ΝΔ του κάνει κακό. Αργότερα ο κ. Τζιτζικώστας έλεγε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται στήριξη από όλους, και στους ίδιους χρόνους ανέβαζε την Χρυσή Αυγή στο πάλκο των επισήμων, την ώρα που κατονόμαζε το ΠΑΣΟΚ ως τρομοκρατική οργάνωση. Στη συνέχεια πολλοί αναρωτιούνται τι ακριβώς γραμμή έδωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, όντας απολιτίκ Περιφερειάρχης; Μήπως αυτός και οι 16 Πρόεδροι ΝΟΔΕ, μαζί με τους 16 Δημάρχους που τον στήριξαν σε υπογραφές για την προεδρία της ΝΔ, έδωσαν γραμμή για Λεβέντη; Μήπως αυτοί άλλαξαν την μεγάλη πορεία συσπείρωσης της ΝΔ και προσωπικά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη; Γιατί διαφορετικά πως θα εγείρετο θέμα αμφισβήτησης;

Αλλά ας πάμε στο σήμερα.

Αυτό το σύστημα βάζει όλα τα τεχνάσματα προκειμένου να μην γίνουν εκλογές στη ΝΔ. Και αν γίνουν να υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για αμφισβήτηση, από τη στιγμή που η πρωτιά Μεϊμαράκη δεν «παλεύεται».

Τι ίδιο σύστημα που θέλει να αποσταθεροποιήσει της ΝΔ και να την κάνει 2 κοινοβουλευτικά κομμάτια (ένα μεγάλο Καραμανλικό και ένα πολύ μικρότερο Σαμαρο-Τζιτζικωστικό απολύτου ελέγχου), το ίδιο σύστημα επιχειρεί να εισβάλλει και στην κυβέρνηση μέσω του πρόθυμου Λεβέντη.

Οι ψηφοφόροι Λεβέντη – Τζιτζικώστα είναι οι ίδιοι. Το σύστημα κοινό.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο που ο πολύς Απόστολος Τζιτζικώστας (που τελευταία για τις ανάγκες της υποψηφιότητάς του στη ΝΔ, επιτίθεται καθημερινά του Τσίπρα) για την συμμετοχή Λεβέντη στην κυβέρνηση, τίποτα δεν λέει…

Τι δεν καταλαβαίνεις;


Ιωάννης Καλαμίδης
www.tokentro.com