21 Ιανουαρίου 2016

Μπλόκα και κλειστοί δρόμοι


Σε μπαράζ κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα προχώρησε την Τετάρτη ο αγροτικός κόσμος, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αντιλαϊκή πολιτική -όσον αφορά στο ασφαλιστικό και το φορολογικό- που θίγει το εισόδημά του και τον καταδικάζει στη φτώχεια.....


 Οι αγρότες έστησαν μπλόκα σε κομβικά σημεία της Εθνικής και της Εγνατίας Οδού και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις και καταλήψεις σε λιμάνια και τελωνεία από τον Έβρο έως την Κρήτη.


Χημικά, αβγά και καφέδες έπεσαν στην είσοδο του κτηρίου της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης κατά τη συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και αγροτών της Θράκης​Σε αρκετές περιοχές της χώρας υπήρξαν εντάσεις και συμπλοκές μεταξύ των αγροτών και αστυνομικών δυνάμεων: Στην Κομοτηνή σημειώθηκαν βίαια επεισόδια και έγινε χρήση χημικών κατά την απόπειρα των διαδηλωτών να εισέλθουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης ενώ στο Ηράκλειο, αγρότες πέταξαν αβγά και ντομάτες στην είσοδο γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αγρότες έχουν ήδη στήσει μπλόκα σε διάφορα μέρη -κυρίως στα βόρεια της χώρας- ενώ εκατοντάδες τρακτέρ Λαρισαίων αγροτών έχουν κατευθυνθεί σε φάλαγγα προς τα Τέμπη, υπό την άμεση επίβλεψη της Αστυνομίας.

Δείτε τον σχετικό χάρτη του seleo.gr:




Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.

Την Πέμπτη, εξάλλου, αναμένεται και έξοδος των τρακτέρ στον κόμβο Νίκαιας υπό τον συντονισμό των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας, με αγρότες από την Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα.



Εν μέσω των αγροτικών κινητοποιήσεων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου ανέφερε την Τετάρτη ότι η προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις έναντι χρεών πρόκειται άμεσα να θεσπιστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Συγκεκριμένα θα τεθεί όριο ακατάσχετου των επιδοτήσεων ως εξής: Για επιδοτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 10% του ποσού, για επιδοτήσεις μέχρι 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 20% του ποσού και για επιδοτήσεις πάνω από 10.000 ευρώ θα μπορεί να κατασχεθεί το 50% του ποσού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ισχύει το αφορολόγητο των αγροτικών ενισχύσεων που είναι κάτω από 12.000 ευρώ. «Πρόκειται», είπε, «για πρωτοβουλία της κυβέρνησης που προστάτεψε με αυτόν τον τρόπο τους αγρότες, αφού από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα».

Αναφορικά με το ασφαλιστικό των αγροτών ο κ. Αποστόλου είπε ότι σήμερα είναι «στον αέρα» και αντιμετωπίζει προβλήματα μεγαλύτερα από το ασφαλιστικό άλλων κλάδων. «Το 85% των ποσών που καταβάλλονται στους αγρότες για τις συντάξεις τους το πληρώνει ο κρατικός προϋπολογισμός. Επίσης 350.000 αγρότες, περίπου οι μισοί από τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ, δεν πληρώνουν τα ασφάλιστρά τους», σημείωσε.

Ο κ. Αποστόλου χαρακτήρισε ευνοϊκό σε σχέση με άλλους κλάδους το προτεινόμενο νέο πλαίσιο, αφού εξασφαλίζεται η προσαρμογή των ασφαλίστρων σε βάθος τετραετίας, μέχρι το 2019, και το εισόδημα που ορίζεται ως βάση για τον υπολογισμό της κατώτατης ασφαλιστικής εισφοράς είναι το 80% του κατώτατου μισθού του ανειδίκευτου εργαζόμενου.

Δηλαδή, τα 468 ευρώ το μήνα, ή 5.600 ευρώ το χρόνο. Όπως είπε, σύμφωνα με το Σχέδιο Κατρούγκαλου για τη συντριπτική πλειονότητα των ασφαλισμένων αγροτών (το 88%, δηλαδή 466.000 αγρότες) τα ετήσια ασφάλιστρα θα αυξηθούν σταδιακά από 946 ευρώ που είναι σήμερα, στα 1.544 ευρώ το 2019.

«Είναι μια αύξηση συνολικά 63% στην τετραετία, αλλά πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει, κατά τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, κάθε περιθώριο για τη μείωση της επιβάρυνσης που θα έχουν οι αγρότες από τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» τόνισε.



Ξύλο και επεισόδια στην Κομοτηνή 

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10.00 το πρωί στην Κομοτηνή, έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, με τους αγρότες να έχουν εξαγριωθεί από την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου και την άρνησή του να συνομιλήσει μαζί τους.

Οι γεωργοί επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτήριο της πρώην Νομαρχίας Ροδόπης, με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να τους απωθούν. Η χρήση χημικών έκανε αποπνικτική την ατμόσφαιρα, με αγρότες και αστυνομικούς να έρχονται στα χέρια.



Ο κ. Αποστόλου τροποποίησε το πρόγραμμα της επίσκεψης του στην Κομοτηνή, όπου αντί να πάει στο κτήριο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κατευθύνθηκε σε αυτό της Περιφερειακής Ενότητας. Εκεί, είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη.

Οι αγρότες εκείνη την ώρα ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο, αναμένοντας την έναρξη της σύσκεψης με τον υπουργό. Όσο όμως περνούσε η ώρα τόσο οι αγρότες εξαγριώνονταν και ζητούσαν να εισέλθουν στο κτήριο. Ο αστυνομικός διευθυντής τούς εξήγησε ότι μπορεί να επιτρέψει την είσοδο μόνο σε μια αντιπροσωπεία. Οι καλλιεργητές απάντησαν ότι ήθελαν να βγει έξω ο υπουργός και να συνομιλήσει μαζί τους. Όταν κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, επιχείρησαν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να μπουν μέσα.



Στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις, με διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν την εμφάνισή τους. Η κατάσταση δεν άργησε να βγει εκτός ελέγχου, με αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και τους αγρότες να πετούν αυγά και καφέδες. Οι συμπλοκές ήταν έντονες και σύμφωνα με πληροφορίες ένας αγρότης χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.



Σε «ομηρία» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Τελικώς, μετά τα επεισόδια, η αντιπροσωπεία των αγροτών συναντήθηκε με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μετά την συνάντηση οι αγρότες δήλωσαν ότι ζήτησαν από τον κ. Αποστόλου να αποσυρθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Στο σημείο ήταν έντονη η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο μέχρι αργά το απόγευμα της Τετάρτης, δεν είχαν προχωρήσει σε κάποια επιχείρηση προκειμένου να βγει από το κτήριο ο υπουργός.

Δείτε τις δηλώσεις του Β. Αποστόλου για τα επεισόδια:



Οι όροι που έθεσε η αντιπροσωπεία στον υπουργό είναι να αποσύρει η κυβέρνηση τα φορολογικά μέτρα που θίγουν τους αγρότες και να μην περάσουν τα όσα προβλέπει το προσχέδιο του ασφαλιστικού. Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα περιμένουν μέχρι την αυγή, ενώ πληροφορίες θέλουν να καταφθάνουν και άλλοι αγρότες από την Ξάνθη.



Τα τρακτέρ έφθασαν μέχρι την παραλία στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά έκαναν την εμφάνισή τους το πρωί της Τετάρτης σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Η πομπή (με περίπου 250 τρακτέρ) έφθασε στη λεωφ. Νίκης, όπου αγρότες άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, ζητώντας ματαίωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή καΐκια με μαύρες σημαίες είχαν γεμίσει τον Θερμαϊκό.















Κατά τη διάρκεια της πομπής προς το κέντρο της πόλης, τέθηκαν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με άνδρες της Τροχαίας να διακόπτουν την κυκλοφορία προκειμένου να περάσουν τα τρακτέρ.















«Φοβάμαι ότι τα νέα κυβερνητικά μέτρα ωθούν την κοινωνία στο έσχατο σκαλί πριν από την τελική κατάρρευση. Γι’ αυτό ο αγώνας των αγροτών σήμερα είναι αγώνας όλων των ελεύθερων επαγγελματιών. Είναι ένας κοινός αγώνας που αφορά κάθε ελληνική οικογένεια αφού όλες έχουν κάποιον αγρότη ή κάποιον ελεύθερο επαγγελματία» τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος του Δήμου Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στο πλευρό των αγροτών στη Χαλάστρα.





Μηχανοκίνητη πορεία σε χωριά της Χαλκιδικής

Τρακτέρ και αγροτικά σχημάτισαν πομπή, η οποία πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης από χωριά της Χαλκιδικής. Αύριο το απόγευμα, στις 19.30, είναι προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στο κτήριο της ΕΠΟΚΑΜ στον Άγιο Μάμα.



Αποκλεισμός του τελωνείου στον Προμαχώνα

Σε συμβολικό ημίωρο αποκλεισμό του τελωνείου του Προμαχώνα προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου στην περιοχή και, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συνδικαλιστής Στέλιος Νικητόπουλος, δεν αποκλείεται σε ανάλογη ενέργεια να προχωρήσουν εκ νέου στη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης μπλόκα στήνονται σε Χαλκηδόνα, Νισέλι Αλεξάνδρειας και στην είσοδο του νομού Κιλκίς, ενώ αγρότες-κτηνοτρόφοι αναμένεται αύριο -αν όχι σήμερα- να παραταχθούν στον κόμβο της Κουλούρας και στο Μαυροβούνι Πέλλας.






 
Ημαθία: Δυναμικό παρών των αγροτών στα μπλόκα

Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο και πλήττουν το εισόδημά τους είναι οι αγρότες της Ημαθίας.

Περίπου 250 τρακτέρ έφτασαν στο μπλόκο της Κουλούρας, με τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη να εμφανίζεται αλληλέγγυος στον αγώνα των αγροτών. Ο κ. Καλαϊτζίδης βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης στους κόμβους Νησελίου και Κουλούρας, όπου συνομίλησε με αγρότες.



«Τα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση εξοντώνουν τον τελευταίο παραγωγικό “πνεύμονα” της ελληνικής εξαγωγικής μας παραγωγής. Τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες αποτελούν τη μόνη “βαριά βιομηχανία” της Ελλάδας και με δυσκολία επιβιώνουν χωρίς τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης. Αν εφαρμοστούν οι σκέψεις για υπερτριπλασιασμό των ασφαλιστικών τους εισφορών και αντίστοιχα των φορολογικών τους επιβαρύνσεων είναι σίγουρο ότι θα εγκαταλείψουν τα χωράφια τους. Ενώνω τη φωνή μου με τη δική τους, καλώντας τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά, ώστε να μπει τέλος στην εξαθλίωση τους» τόνισε σε δηλώσεις του o κ. Καλαϊτζίδης.









Μπλόκο των αγροτών στην Κοζάνη

Στο πλαίσιο των συντονισμένων κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, από νωρίς το πρωί της Τετάρτης αγρότες του Νομού Κοζάνης παρέταξαν τα τρακτέρ τους στο Δρέπανο.

Το τσουχτερό κρύο και η ελαφριά χιονόπτωση δεν στάθηκαν αρκετά για να εμποδίσουν τους αγρότες να εκφράσουν την αγανάκτησή τους στα νέα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν το εισόδημά τους.



Μπλόκα σε Αργολίδα και Αρκαδία

Μπλόκα αγροτών στήθηκαν από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αργολίδα και τη Λακωνία, από αγρότες που συμμετέχουν στα ανεξάρτητα μπλόκα Πελοποννήσου, ενώ παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στη Σπάρτη, έκανε μικρή ομάδα αγροτών του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Λακωνίας, όλοι διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης και τη φορολογία των αγροτών.

Οι αγρότες τόσο σε Λακωνία όσο και σε Αργολίδα δηλώνουν πως θα μείνουν στα μπλόκα με τους δρόμους ανοικτούς, αν και μπορεί να κάνουν συμβολικούς ολιγόλεπτους αποκλεισμούς.







Οι κινητοποιήσεις σε Αχαΐα και Ηλεία

Σε τρία σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Τετάρτης αγρότες της Αχαΐας και της Ηλείας, οι οποίοι παρέταξαν στην άκρη του δρόμου τρακτέρ, χωρίς, όμως, να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Συγκεκριμένα, αγρότες της Αχαΐας παρέταξαν τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, ενώ αγρότες της Ηλείας τους κόμβους Μαραθιάς και Κουρτεσίου.





Μπλόκα στην Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία, αγρότες του νομού παρέταξαν τρακτέρ στις περιοχές Αγγελόκαστρο, Νεοχώρι, Γουριά και Κατοχή. Επίσης, αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας αναμένεται να παρατάξουν τρακτέρ αύριο, στις 12.00, στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου της Ερμίτσας κοντά στο Αγρίνιο, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν η ομοσπονδία αγροτικών συλλόγων το νομού και αγροτικοί σύλλογοι.

Ηράκλειο: Αγρότες απέκλεισαν το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ

Με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν οι αγρότες, συμβολικά, το περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων για τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν, υπό βροχή, έξω από τα γραφεία του Οργανισμού, στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, και ανέβασαν στα σκαλοπάτια, μπροστά στην είσοδο του κτηρίου, ένα τρακτέρ, δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Όπως υποστηρίζουν, θεωρούν ότι τα νέα μέτρα της φορολογίας και της ασφάλισης των αγροτών «αποτελούν ταφόπλακα του κλάδου και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να εφαρμοστούν».



Η κατάληψη πραγματοποιήθηκε από αγρότες του Παγκρήτιου Συντονιστικού Οργάνου, με τη συμμετοχή συνδικαλιστών της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Ηρακλείου (ΟΑΣΝΗ), ενώ οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ εξέδωσαν ψήφισμα συμπαράστασης στους αγρότες.

Αγρότες πέταξαν αυγά και ντομάτες στην είσοδο γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στο ΗράκλειοΗ κινητοποίηση των αγροτών στο Ηράκλειο είχε... επεισοδιακές διαστάσεις: Μετά την κατάληψη των γραφείων του ΟΓΑ, αντιπροσωπεία των αγροτών μετέβη στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε έντονο λεκτικό επεισόδιο αγροτών με το γραμματέα της Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Παυλιδάκη, κι ακολούθως κάποιοι από τους αγρότες πέταξαν αυγά στα γραφεία του κόμματος.

Πάντως, επικράτησαν οι ψυχραιμότερες φωνές και το επεισόδιο δεν είχε συνέχεια.

Δείτε εικόνες από το επεισόδιο:



Την Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί νέα κατάληψη στο περιφερειακό κατάστημα του ΟΓΑ, στο Ηράκλειο, από μέλη της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ), σύμφωνα με απόφαση της σύσκεψης της νομαρχιακής γραμματείας της.

Ρόδος: Κατάληψη της πλατείας δημαρχείου από αγρότες

Υπό κατάληψη τελεί από το μεσημέρι της Τετάρτης η πλατεία Δημαρχείου στην πόλη της Ρόδου, καθώς οι αγρότες του νησιού εισήλθαν σε αυτήν με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγο μετά τις 09.00 από περιοχή της νότιας Ρόδου, και το μεσημέρι έφτασε στο κέντρο της πόλης, κλείνοντας τον δρόμο μπροστά από το δημαρχείο.

«Με την κινητοποίησή μας θέλουμε να στείλουμε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν εξοντωτικές αποφάσεις σε βάρος μας» τόνισαν εκπρόσωποί τους, οι οποίοι συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.







Κλιμακώνουν κινητοποιήσεις στη Λήμνο 

Αναβρασμός επικρατεί και στις τάξεις αγροτών, αλιέων και κτηνοτρόφων της Λήμνου, που διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα σε Ασφαλιστικό και φορολογία.

Κάτοικοι του νησιού που ασχολούνται με την καλλιέργεια γεωργικών εκτάσεων παρέταξαν τα τρακτέρ τους στην επαρχιακή οδό Μύρινας - Μούδρου, στον κόμβο Λιβαδοχωρίου, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία προς τη Μύρινα. Φθάνοντας στο λιμάνι, συναντήθηκαν με αλιείς του νησιού. Παρόντες στη διαμαρτυρία ήταν και οι κτηνοτρόφοι. Όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, όπου υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Αναλυτικά, ζητούν:

  • Καμία αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΓΑ
  • Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες με σύνταξη αξιοπρέπειας
  • Να ανακληθεί άμεσα το όριο των 67 που ισχύει σήμερα και να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Όχι στη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ του αγροτικού εισοδήματος με συντελεστή 26% και προκαταβολή 100% του φόρου για την επόμενη χρονιά
  • Μείωση του κόστους στα γεωργοκτηνοτροφικά και αλιευτικά μέσα και εφόδια
  • Να σταματήσουν τα «αγροτοδικία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών κοινωνικών αγώνων.
Δείτε φωτογραφίες από τις κινητοποιήσεις...





Παναγροτικό συλλαλητήριο στην Κέρκυρα

Παναγροτικό συλλαλητήριο έξω από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας προανήγγειλε για τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση Κέρκυρας που οργανώνει τις κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα φορολογίας και του ασφαλιστικού που προτείνει η κυβέρνηση.

«Στο παναγροτικό συλλαλητήριο της Κέρκυρας οι αγρότες με την παρουσία τους, χωρίς αγροτικά μηχανήματα, πρόκειται να δώσουν ένα βροντερό παρόν, δηλώνοντας την αντίθεσή τους για τα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης και διεκδικώντας την κοινοτική ενίσχυση που δεν έλαβε το μεγαλύτερο ποσοστό των αγροτών του νησιού», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΥ Κέρκυρας Βασίλης Αρμένιακος.

Στα μπλόκα των αγροτών με… τρακτέρ ο Απόστολος Γκλέτσος

Σε μία συμβολική κίνηση, προκειμένου να εκφράσει τη στήριξή του στον αγώνα των αγροτών προχώρησε ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Αγρότες από τη Στυλίδα, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της πόλης και μαζί τους βρέθηκε και ο δήμαρχος, ο οποίος οδήγησε ένα τρακτέρ.

Σε δηλώσεις του τόνισε πως θα είναι στο πλευρό τους και κάλεσε όλους τους Έλληνες να κάνουν το ίδιο, ενισχύοντας την διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης.

Οι αγρότες μάλιστα έκλεισαν συμβολικά την εθνική οδό στο ύψος της Στυλίδας.













Με πληροφορίες από xronos.gr, xanthinea.gr, limnosfm100.gr, seleo.gr, laikoyra.gr, kozanilife.gr, tvstar.gr, cretapost.gr.
Φωτογραφίες: Eurokinissi