19 Απριλίου 2016

Μπάχαλο : Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εφορευτικής καταγγέλοντας νοθεία
Τεσσερις ημέρες πριν από την έναρξη του συνεδρίου ο Φίλιππος Ταυρής παραιτήθηκε από πρόεδρος της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής των εσωκομματικών εκλογών κάνοντας λόγο για αντικαταστατική συμμέτοχη 803 επιπλέον συνέδρων....


Σύμφωνα με πληροφορίες ο Φίλιππος Ταυρής, είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή, με επιστολές προς τον πρόεδρο του κόμματος την έντονη διαφωνία του για τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των προέδρων στις τοπικές οργανώσεις αλλά και τα κριτήρια που θεσπίστηκαν για την συμμέτοχη νέων πρόεδρων.
Ενδεικτικό ήταν το γεγονός ότι ο επικεφαλής της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών δεν ήταν παρών στο γραφείο του στην Συγγρού, ως ένδειξη της έντονης δυσαρέσκειας που είχε για τον τρόπο που διεξάγονταν.
Η δήλωση της παραίτησης
«Η έλλειψη δυνατότητας ουσιαστικής παρέμβασης της ΚΕΦΕ σε όλη την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών και ως εκ τούτου διασφάλισης των αποτελεσμάτων μαζί με την εμμονή στην αυθαίρετη και αντικαταστατικη άποψη της συμμετοχής 803 επιπλέον σύνεδρων στο επικείμενο συνέδριο με οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του προέδρου του συγκεκριμένου οργάνου της ΚΕΦΙ των εσωκομματικών εκλογών. Η ιστορία μου στη ΝΔ δεν μου επιτρέπει να χρησιμοποιηθώ ως άλλοθι συγκεκριμένων αντικαταστατικών και αντιδεοντολογικών ενεργειών.»