24 Ιουλίου 2016

«Μούγκα στην στρούγκα» παρότι εξελίσσεται αρπαγή των Ελληνικών Τραπεζών από ξένους γύπες


Εκνευρισμό προκαλεί στο Μαξίμου η αλλαγή στις διοικήσεις των τραπεζών, μετά από απαίτηση των μηχανισμών της τρόικας και τις ευλογίες του Μάριο Ντράγκι.
Στην κυβέρνηση τρέμουν στην κυριολεξία τις παράπλευρες απώλειες και ειδικά τη σύγκρουση με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που συνδέονται με την Πειραιώς και τις άλλες τράπεζες.....

Γιατί η κυβέρνηση είχε διαβεβαιώσει κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες της χώρας, ότι θα έβαζε βέτο στα σχέδια των Ευρωπαϊκών μηχανισμών για αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος και απέτρεπε την επέλαση των κερδοσκόπων.
Οι εξελίξεις στην Πειραιώς έδειξαν ότι η κυριαρχία των ξένων είναι ολοκληρωτική στο τραπεζικό σύστημα και η κυβέρνηση είναι αδύναμη ή δεν θέλει να συγκρουστεί με στρατηγικές επιλογές των πανίσχυρων ευρωπαϊκών μηχανισμών.
Στο Μαξίμου θεωρούν δεδομένη την αλλαγή στάσης, ακόμα και τη σύγκρουση κορυφαίων επιχειρηματικών παραγόντων με την κυβέρνηση.
Η απολογητική στάση της κυβέρνησης στο ζήτημα της Πειραιώς, δείχνει την κατάσταση αμηχανίας για το νέο τραπεζικό περιβάλλον που επέβαλε η τρόικα.
Κυβερνητικοί κύκλοι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το πρόβλημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, που μπορεί να προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στην οικονομική ζωή.
Βέβαια υπάρχουν στην κυβέρνηση και κάποιοι που παριστάνουν τους Αριστερούς, οι οποίοι θεωρούν προτιμότερο τον έλεγχο των Ελληνικών τραπεζών από τους ξένους κερδοσκόπους, γιατί όπως ισχυρίζονται οι διοικήσεις των τραπεζών που πρόκειται να απομακρυνθούν συνδέονται με το παλιό χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.
Πρόκειται για επικίνδυνες υπεραπλουστεύσεις και φτηνές δικαιολογίες, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι το παιχνίδι των τραπεζών προς το παρόν κερδίζουν οι ξένοι κερδοσκόποι που έχουν βάλει στο στόχαστρο τα επιχειρηματικά δάνεια και τα ακίνητα.