19 Δεκεμβρίου 2016

Απόλυτη στήριξη Μητσοτάκη σε Σαμαρά


Στη σκιά των όσων αποκάλυψε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε αποφασίσει από τον Ιούνιο του 2014 να απαλλαγεί από την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, η ηγεσία της Ν.Δ. έχει αποφασίσει να περάσει στην αντεπίθεση και να στηρίξει, όπως είναι αυτονόητο, τον πρώην πρωθυπουργό.....

Η κίνηση αυτή έχει την ιδιαίτερη σημασία της, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάθε ευκαιρία επιχειρηματολογεί υπέρ της κυβερνητικής πορείας της Ν.Δ. την περίοδο Ιούνιο του 2012 έως τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Από την Πειραιώς προτάσσουν το επιχείρημα: «Ο κ. Τσίπρας δεν άφησε τη χώρα να βγει από την κηδεμονία των Μνημονίων, λέγοντας ψέματα στους πολίτες και προκαλώντας πολιτική κρίση, εκλογές και σέρνοντας τη χώρα σε περιπέτεια».
Σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ, το Δεκέμβριο του 2014, με το περίφημο «e-mail Χαρδούβελη», η χώρα έκλεινε οριστικά την περίοδο των μνημονίων, προχωρούσε σε διευθέτηση του χρέους και έβγαινε στις αγορές έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της «προληπτικής πιστωτικής γραμμής» για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες.
«Καμία Έκθεση, κανενός διεθνούς οργανισμού, δεν προέβλεπε δημοσιονομικό κενό μετά το 2015 και δεν προέβλεπε καμία ανάγκη για πρόσθετα μέτρα» υποστηρίζουν ανώτερα κομματικά στελέχη.