27 Δεκεμβρίου 2016

Βρώμικο παιχνίδι των «Μαλτέζων στοιχηματζίδων» κατά του ΟΠΑΠ


Είναι απίστευτο το lobbying που γίνεται για ακόμη μια φορά για μείζονος θέματα της χώρας. Όπως και στην περίπτωση του βασικού μετόχου, όπου πληρώθηκαν εκατομμύρια στην Κομισιόν και σε δικηγόρους, μέσα ενημέρωσης κ.λπ. προκειμένου να την γλιτώσουν οι επιχειρηματίες με δουλειές στο Δημόσιο και μέσα ενημέρωσης, έτσι και με τα VLTs του ΟΠΑΠ, ξαναπαίζεται το ίδιο παιχνίδι και πιθανότατα με τους ίδιους παίκτες.....

Μια διεύθυνση της Κομισιόν ζήτησε εξηγήσεις και διευκρινίσεις σχετικά με την ασφάλεια όσων πολιτών επιλέξουν να παίζουν στις λεγόμενες παιχνιδομηχανές του ΟΠΑΠ και αμέσως η διαπλοκή των εξωχώριων ή μαλτέζικων εταιρειών που λυμαίνονται τον τζόγο, έβγαλαν τα σπαθιά από τα θηκάρια. Συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με επιχειρηματίες οι οποίοι βγάζουν εκατομμύρια από το στοίχημα και φοβούνται πως θα χάσουν μέρος του τζίρου τους, άρχισαν να πιέζουν για να παρθεί πίσω η απόφαση για την εγκατάσταση των VLT's από τον ΟΠΑΠ. Μαζί τους ορισμένοι βουλευτές με λιμανίσια... αισθήματα που κάνουν ό,τι μπορούν για να διαλύσουν τον ΟΠΑΠ ο οποίος καλώς ή κακώς προσφέρει μερικά δισεκατομμύρια σε φόρους, κι όχι μόνο, στο ελληνικό δημόσιο.
Ξεσπάθωσαν βουλευτές και μέσα ενημέρωσης που με τον τρόπο τους στηρίζουν τον στοιχηματισμό μέσω διαδικτύου, τα χρήματα των οποίων πηγαίνουν στο εξωτερικό, όπως π.χ. στη Μάλτα όπου έχουν εταιρείες οι εν λόγω επιχειρηματίες.
Τώρα που βλέπουν ότι χάνεται το... μπαγιόκο αποφάσισαν να κάνουν παρεμβάσεις στην Κομισιόν η οποία, ως όφειλε, έστειλε επιστολή που ζητά συγκεκριμένες διευκρινίσεις. Ούτε πάγωσε η διαδικασία εγκατάστασης των παιχνιδομηχανών, ούτε μπλόκαρε η διαδικασία, ούτε τίποτε. Είναι φανερό πως γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να εμφανιστεί παράνομος ο νόμιμος τζόγος και το αντίθετο. Οι παράνομοι, οι «αλεξιπτωτιστές» που αποκρύβουν εκατομμύρια ευρώ και δεν πληρώνουν φόρους πλουτίζοντας σε βάρος του δημοσίου ξεσπάθωσαν και θέλουν να ελέγξουν τα πάντα στην Ελλάδα. Έχοντας βεβαίως και μέσα ενημέρωσης που ελέγχουν επιχειρούν να κάνουν το άσπρο – μαύρο και να παρουσιάσουν μια επιστολή ως τετελεσμένο γεγονός, αποκρύβοντας τα έσοδα που θα έχει το ελληνικό δημόσιο (και που είναι υποχρέωση από το Μνημόνιο) αλλά και τι θα χάσουν οι ίδιοι αν ο κόσμος παίζει στα VLTs κι όχι στα «στημένα» παιχνίδια για τα οποία βοά ο κόσμος.
Απίστευτα πράγματα. Οι «Μαλτέζοι» θέλουν να παίξουν μπάλα σε άδειο γήπεδο και χωρίς αντίπαλο για να νικήσουν. Δεν πρέπει να τους περάσει, όπως κι εκείνων των πολιτικών που κάνουν βρώμικες «παρέες».
Η ανακοίνωση της Ε.Ε.Ε.Π.
Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων έλαβε, κατόπιν κοινοποίησης, την επιστολή της Διεύθυνσης Εκσυγχρονισμού Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (GROW E2/RW/ik(2016) 7811485) με θέμα «Ελληνική Νομοθεσία Παιγνίων».
Η Ε.Ε.Ε.Π με τη με αριθμό 225/2/25.10.2016 (Β3528) απόφασή της προχώρησε σε επικαιροποίηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου για τα παιγνιομηχανήματα τύπου VLT, στηριζόμενη στις διεθνείς επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, που άπτονται των θεμάτων προώθησης του υπεύθυνου παιχνιδιού, καθώς και στις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές επί των διαδικασιών και του πλαισίου διεξαγωγής τυχερών παιγνίων με παιγνιομηχανήματα.
Σε κάθε περίπτωση, για να συναχθούν ορθά, τεκμηριωμένα και ολοκληρωμένα συμπεράσματα, η Ε.Ε.Ε.Π. είναι στη διάθεση των αρμόδιων φορέων, συμπεριλαμβανομένης και της συγκεκριμένης Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να παράσχει συγκριτικά στοιχεία και πλήρη τεκμηρίωση, εάν και εφόσον δεν είναι διαθέσιμα, για τους ισχύοντες κανονισμούς των Κρατών Μελών της Ε.Ε. που αποδεικνύουν ότι ο νέος κανονισμός για τα παιγνιομηχανήματα τύπου VLTs που εκδόθηκε με την με αριθμό 225/2/25.10.2016 (Β3528) απόφαση της Ε.Ε.Ε.Π. συγκαταλέγεται στους πιο αυστηρούς σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο. Ταυτόχρονα η Ε.Ε.Ε.Π προτίθεται να παράσχει οποιαδήποτε άλλο στοιχείο κριθεί απαραίτητο.
Η Ε.Ε.Ε.Π. θα συνεχίσει να ασκεί αποτελεσματικά τα εποπτικά και ελεγκτικά καθήκοντα και αρμοδιότητές της βασιζόμενη στις βέλτιστες διεθνείς και ευρωπαϊκές πρακτικές με σκοπό τη συνεπή και συστηματική προστασία του δημοσίου συμφέροντος, την προώθηση των αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού και την καταπολέμηση της παράνομης διοργάνωσης και διεξαγωγής τυχερών παιγνίων που αποτελεί κοινωνική μάστιγα για τη χώρα μας.