17 Φεβρουαρίου 2017

Έκθετος ο Τσίπρας από το σφυροκόπημα του Μητσοτάκη


Δεν περιμέναμε τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για να καταλάβουμε ότι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα. Είναι τέτοιες οι ιδεολογικές διαφορές που δεν μπορεί να σταθεί πουθενά η οποιαδήποτε θεωρία περί σύμπραξης των δύο κομμάτων, τώρα ή οψέποτε. Το σκηνικό που ζήσαμε για ακόμη μια φορά δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με δύο διαφορετικούς κόσμους που δεν μπορούν ούτε κατ' ελάχιστον να βρεθούν κάπου....

Όχι μόνο ως κόμματα αλλά και ως ψηφοφόροι του ενός ή του άλλου. Και απορούμε πώς π.χ. υπήρξαν χιλιάδες Νεοδημοκράτες που μπόρεσαν και ψήφισαν αυτό το έκτρωμα που μας κυβερνά.
Είναι από τις στιγμές εκείνες που λες «μην τολμήσουν ποτέ να διανοηθούν ότι μπορούν να συγκυβερνήσουν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Θα τους πάρουν με τις πέτρες.
Και ακόμη μια φορά οι πολιτικοί αρχηγοί αποφάσισαν να ασχοληθούν με την προβολή τους, με το ποιος θα πει καλύτερες ατάκες, αντί να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα. Και καλά ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για να ασχοληθεί με τα μείζονα προβλήματα του τόπου. Ο κ. Τσίπρας τι κάνει; Θα έπρεπε να ντρέπεται και για τη θητεία του και για την γενικότερη συμπεριφορά του. Χαρακτήρισε ουσιαστικά άθλιο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ανενημέρωτο, όπως είπε, γιατί έκανε μια... ανεπίκαιρη ερώτηση για τη βία και την ανομία.
Δείχνει πραγματικά ότι ο πρωθυπουργός μιας χώρας σε κρίση βρίσκεται σε παράλληλο σύμπαν. Για πρώτη φορά θα πούμε ότι ο Κυριάκος έχει άψογα αντανακλαστικά. Η βία στο κέντρο της Αθήνας και οι μπαχαλάκηδες δεν ενδιαφέρουν τον κ. Τσίπρα και τον αρμόδιο υπουργό Τόσκα, αλλά ενδιαφέρουν όλη την ελληνική κοινωνία. Και καλά έκανε η ΝΔ και κατέθεσε την ερώτηση, αλλά που να βρεθεί φιλότιμο για να απαντήσει η κυβέρνηση. Παρέθεσε διάφορα, ψεύτικα στοιχεία ο Τσίπρας για να μας πείσει ότι ζούμε σε παράδεισο. Ότι τα διαλυμένα λεωφορεία και τρόλεϊ, τα κατεστραμμένα ακυρωτικά μηχανήματα που έχουν προκαλέσει μεγάλη ζημιά στον ΟΑΣΑ, είναι... εικονική πραγματικότητα.
Όμως, δεν συμφέρει αυτό το θέμα τον Τσίπρα και το παρεάκι του Μαξίμου. Γι' αυτό έριξε τη μπάλα στην εξέδρα και ξεκίνησε μια άθλια συζήτηση για το σπίτι του Βολταίρου, τη διαπλοκή, το πόθεν έσχες του Μητσοτάκη, τον Ρότσιλντ και άλλες τέτοιες ανοησίες που ουδόλως ενδιαφέρουν τη χώρα. Απλά έγινε ένα ακόμη σόου που ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές. Και που έδειξε ακόμη ότι ο Τσίπρας παίζει επικοινωνιακό παιχνίδι γιατί είναι άσχετος με όλα τα υπόλοιπα.
Όταν ολόκληρος πρωθυπουργός της χώρας λέει ότι τα prior actions, οι προηγούμενες δράσεις δηλαδή, θα υλοποιηθούν... μετά, τότε καταλαβαίνει κανείς σε ποιου τα χέρια έχει πέσει η χώρα. Κι όταν ο Τσίπρας κλείνει την ομιλία του προκαλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση μομφής γιατί έτσι θα φανεί ότι η κυβέρνηση είναι αρραγής, τότε έχουμε χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια.
Και πρέπει να κάνουμε την προσευχή μας για να μας σώσει ο Θεός ή να πατήσουμε το κουμπί και να τελειώσουμε. Να εξαφανιστούμε από προσώπου γης. Δεν υπάρχει σωτηρία.