22 Φεβρουαρίου 2017

Κάντο όπως ο Αντώνης


Παρατήρηση πρώτη. Ο Σαμαράς εξελέγη το 2009 αρχηγός σε ένα διαλυμένο κόμμα και το 2012 αυτό το ίδιο διαλυμένο κόμμα ήταν κυβέρνηση. Εξολόθρευσε τον Γ. Παπανδρέου μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είχε κάνει τα εγκλήματα που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε δύο χρόνια.....

Η παρατήρηση αυτή γίνεται προκειμένου να προετοιμάσουμε το έδαφος στον Κυριάκο να κάνει την αυτοκριτική του όταν θα συμπληρώσει τα δύο δικά του χρόνια. Όχι ότι δεν τα πάει καλά αλλά βρε παιδιά, αυτό το «ώριμο φρούτο» στο οποίο πόνταρε όλα του τα λεφτά δεν πέφτει με τίποτε. Κι αν συνεχιστεί η λογική της αντιπολίτευσης σε ρυθμούς τσάμικου αντί σκληρού ροκ, πολύ φοβούμαστε ότι ο Τσίπρας θα μας ταλαιπωρήσει για πολύ καιρό ακόμη.
Η συμφωνία των Βρυξελλών ήταν πανωλεθρίαμβος. Ήταν μεγάλο πατατράκ, «Βατερλώ» ή βάλτε όποια ελληνική λέξη για να δείξετε το μέγεθος της καταστροφής που επιφέρει η παρεούλα του Μαξίμου. Αλήθεια, ο μεγάλος νικητής Τσακαλώτος γιατί κρύβεται από προχθές; Τον ψάχνουμε γιατί θέλουμε να ρίξουμε τα τείχη της πόλης, για να υποδεχθούμε τον Ολυμπιονίκη της γκάφας, της γκαντεμιάς, της ήττας.
Από προχθές, όπως γράψαμε άλλωστε, υπήρξε ένα οργανωμένο σχέδιο αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Μια τεράστια κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ξεπουλημένων σ’ αυτόν ΜΜΕ και δημοσιογράφων προκειμένου να γίνει το μαύρο… άσπρο. Είχε προετοιμαστεί από καιρό με φράσεις του τύπου «δημοσιονομικό θετικό ισοζύγιο», «ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας», «κάθε ένα ευρώ φόρος και αντίδωρο» και άλλα πολλά τέτοια «αριστερής προελεύσεως τσιτάτα που γράφουν στο γυαλί και μπορούν να μετατρέψουν μια επώδυνη ήττα σε τεράστια νίκη.
Και μόνο ότι ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμη τι τον περιμένει, νωρίτερα από το 2019, είναι τεράστια επιτυχία για το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου. Και μόνο αυτό το «γκρίζο σκηνικό», αυτή η συμφωνία – λάστιχο που τεντώνει η κυβέρνηση όπως γουστάρει, αυτή η σκόπιμη ασάφεια δείχνει ότι το οργανωμένο σχέδιο έπιασε τόπο.
Έπιασε τόπο, όμως, και για έναν άλλο λόγο. Γιατί απουσιάζει παντελώς η αξιωματική αντιπολίτευση από το σχέδιο αποδόμησης της κυβέρνησης. Πέραν τον συνηθισμένων και εθιμοτυπικών ανακοινώσεων, ειδικά τις πρώτες ώρες, πέραν από μια χλιαρή, στα όρια του εκνευρισμού ρητορική από τη ΝΔ κυρίως αλλά και από τα υπόλοιπα κόμματα, δεν έγινε κάτι που να ξεσηκώσει τον κόσμο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επί δύο 24ωρα έχει εξαφανιστεί. Βγαίνουν κάτι δύσμοιροι βουλευτές όπως ο Σταϊκούρας ή ο Κικίλιας που… δεν το ’χει κι άλλωστε δεν ξέρει από οικονομικά, και προσπαθούν να επιτεθούν στην κυβέρνηση. Μόνο ο Άδωνις και ο Βορίδης έκαναν χθες την παρουσία τους αισθητή, όλοι οι υπόλοιποι… κάτω του μετρίου.
Όμως, το μείζον ερώτημα είναι που βρίσκεται ο Κυριάκος. Γιατί δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες να ενημερώσει τον ελληνικό λαό για το έγκλημα που συντελείται. Ένας κανονικός αρχηγός του κόμματος που πρέπει να υπερασπιστεί τα ιερά και τα όσια της χώρας θα σήκωνε τα πάνω – κάτω. Θα έκανε διάγγελμα, θα ζητούσε διακαναλική συνέντευξη. Θα ξεκινούσε περιοδείες μέχρι το τελευταίο χωριό της Ελλάδας. Θα έκανε απανωτές ερωτήσεις στη Βουλή, θα έβρισκε μια ισχυρή ομάδα οικονομολόγων που θα ανέλυαν τα μέτρα που αποφασίστηκαν ένα προς ένα. Τι περιμένει δηλαδή, να κάνουν την ανάλυση όποια μέσα ενημέρωσης έμειναν να κάνουν και αντιπολίτευση;
Κοιμήθηκαν στη ΝΔ τον ύπνο του δικαίου και ο Τσίπρας τους πήρε την ταυτότητα. Με τέτοια μέτρα, με τέτοια ξεφτίλα, με τέτοια υποκριτική στάση καμιά κυβέρνηση δεν θα στεκόταν ζωντανή πάνω από μια εβδομάδα αν υπήρχε ισχυρό μπλοκ που θα έδειχνε το τι συνέβη στην Ελλάδα με τη νέα συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
Σκεφτείτε να έφερνε τέτοια μέτρα μια κυβέρνηση της ΝΔ. Θα είχαν καεί τα πάντα, θα μπούκαρε ο κόσμος στη Βουλή, η Αριστερά θα έκανε ανένδοτο, ο Τσίπρας θα ήταν κάθε μέρα σε κανάλια και… κάγκελα για να ενημερώσει τους πολίτες.
«Λαϊκισμός», θα πει κάποιος. Αυτά ας τα κάνει ο Αλέξης, ο Κυριάκος είναι από άλλη πάστα. Να τις βράσουμε τις πάστες. Ο Τσίπρας και η παρέα του θα μείνουν για χρόνια στην εξουσία για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και στην Πειραιώς θα συσκέπτονται για την προστασία της καρέτα – καρέτα.
Ξυπνήστε, λοιπόν, γιατί ο Τσίπρας, ο Παππάς, ο Δραγασάκης ή ο Πολάκης που βγήκαν να υπερασπιστούν τα μέτρα σας πήραν και τα σώβρακα εκεί στη ΝΔ. Και σε λίγο θα φωνάζουν κάποιοι για «μάχη» στη Βουλή και «Κυριάκο πες αλεύρι, ο Αλέξης σε γυρεύει». Ή όπως φωνάζουν στον Μαρινάκη οι απογοητευμένοι Ολυμπιακοί «αλλιώς ονειρευόμαστε το κόμμα το γαλανό».